Burç Yorumları ve Analizleri

Astrodeha

2023 Ülkeler Astrolojisi Gary Gomes

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri son birkaç aydır olduğu gibi Nisan sonuna kadar kaosla mücadele edecek. Ancak Nisan'dan Kasım'a kadar ekonomik şoklar, siyasi, eğitimsel ve dini/ruhsal skandallar ve gelecek yıl daha da kötüleşebilecek genel bir stagflasyon ortamı bekliyor. Yüksek hükümet yetkililerinin istifaları ve basın çevresinde skandallar yaşanacak, iki yıllık uzun bir yeni teknoloji döneminin başlaması ve ilkeler üzerinde artan çatışmalar olacak. İç ve dış şiddet 2023'ün ortalarında yüksek bir potansiyel barındırmakta. Yine de herhangi bir uluslararası savaş görmüyorum.

Çin

Çin zor bir yıl daha geçiriyor gibi görünüyor. Devam eden büyümeye karşı artan bir direnç göreceğinizi düşünüyorum veya büyümenin çoğu hırsızlık veya sabotajla gerçekleştirilecek. Çin ekonomisinin toparlanacağını düşünüyorum, ancak son 20 yılda gördüğümüz disiplinli büyümeyi görmeyeceğiz. Çin'in özellikle Nisan ayından sonra avantaj elde etmek için komşularıyla çatışmaya girme tehlikesi var. Taipei, Hong Kong ve Hindistan risk altındadır ve dikkatli olunmalıdır. Çin'in Nisan ayından kısa bir süre sonra Covid sorunlarını aşmaya başladığını görmelisiniz, ancak hükümet skandalları kol gezecek.

Rusya - Ukrayna

Rusya ve Ukrayna doğum haritalarını  eşleştirdim. Rusya'nın nihayetinde bu çatışmayı kazandığını ve aslında bu çatışmadan ekonomik ve politik olarak daha güçlü çıktığını görüyorum. Burada kimin tarihin doğru tarafında olduğunu tartışmıyorum. Ancak barış sağlandıktan sonra bile (muhtemelen Şubat ayında), iki ülke genelinde gerilim devam edecek. Ukrayna bundan yaklaşık 5 yıl sonra daha iyi bir şekilde ortaya çıkacak ve egemenliğinin korunacağını düşünüyorum. Ancak ana savaşlar bittikten sonra çatışmayı uzatmak için bir cazibe olacaktır. Silahlı çatışmalar yıl içinde gelip geçici olacak ve Ukrayna daha fazla inceleme altına alınacak. Bu yıl her iki ülkede de liderlikte bir değişiklik görmeyi bekliyorum.

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık, 2030'da daha müreffeh bir ortama uyum sağlayamayacak pek çok medya ve hükümet skandalı ve pek çok düzenlemeyle ABD ile benzer bir dönemden geçiyor. Birleşik Krallık'ın değişmesini beklerdim. 2023 yılının Mayıs ayından sonra hükümet sistemi, hükümdarlığı ve kraliyete bağlılığı daha fazla değişebilir. Ve yıl sonu daha da karışık olacak. Ancak yine de İngiltere'nin AB'den ayrılmakla akıllıca bir şey yaptığını düşünüyorum. 

AB

AB bu yıl kesinlikle üye kaybedecek ve 2025'e kadar çok daha az etkiye sahip çok daha küçük bir oluşuma dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Sistemdeki sorumluluklar ve eşitsizlikler (kolaylıklarına rağmen)doğum haritasında çok fazladır. Önümüzdeki birkaç yıl içinde birçok hükümet yapısı için birçok yapısal hükümet değişikliği görüyorum ve AB de bir istisna değil. Bazı üyelerin ayrılmasına izin verirse, uzun süre hayatta kalma şansı vardır; ama yoksa değil.

Hindistan

Bu yıl, özellikle Nisan ve Haziran arasında Hindistan için bir miktar dış çatışma potansiyeli var, ancak aynı zamanda yerel yönetim isyanları ve özellikle kısa vadede liderler, petrol, kömür ve imalatla ilgili sorunlar potansiyeli görüyorum. Dış çatışmalar 2025'ten sonra daha olası görünüyor. Ancak, Nisan ve Kasım ayları arasında Hindistan'da mali mücadelelerle birlikte bir tür artan vatanseverlik görüyorum (Hindistan bu açıdan benzersiz olmayacak; bu dünya çapında bir sorun olacak ve var birçok ülkede sıkıyönetim tehlikesi var.) Ancak Hindistan burada savunmasız görünüyor. Hindistan'ın bu yıl teknolojik inovasyonda liderler arasında olacağına inanıyorum ve Çin'e ve bazı Avrupalı güçlere ciddi şekilde meydan okuyacak.

Türkiye

Türkiye, hükümet değişikliği ile ilgili çok fazla gezegen enerji ile karşı karşıya ve en azından daha az sansürlü bir hükümet biçimine geçebilir. Ülke ekonomisinde de bir miktar iyileşme olacağını düşünüyorum. Türkiye epeyce depremle sarsıldı ve büyük bir olay için gecikti, ancak Kaliforniya'nın “her an” gerçekleşebilecek bir olay için yaklaşık yirmi yıl beklemek zorunda kaldığını hatırlıyorum. Bence Türkiye büyük bir olaydan en az 10 yıl uzakta ve önümüzdeki on yıl içinde hazırlıklar yapılabilir. Türkiye finansal olarak ve bir eğlence merkezi olarak önümüzdeki yıl ve önümüzdeki on yılda küçük aralarla büyümeye devam edecek. Ancak, liberalleşme, olası hükümet değişikliği çok muhtemel görünüyor.

Fransa

Görünüşe göre Fransa iki yıl boyunca yavaş bir büyüme modunda kalacak ve 2 Temmuz 2024'e kadar azalan kapasiteyle karşı karşıya kalacak. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca ekonomik zorluklara ve göç baskısına rağmen mevcut devlet yapısını sürdürecek ancak hükümetin borca daha fazla odaklanmasını ve toleransını kaybetmesini bekliyoruz. Bir polis devleti değil, ancak ekonomik kaynakların eksikliği nedeniyle şu an olduğundan çok daha kısıtlayıcı enerjiler ile karşı karşıya olabilir.

Japonya

Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık ile benzer bir dasada ve bu, alttan alta bir huzursuzluk ve anlaşmazlık olduğu anlamına geliyor. Ülkedeki memnuniyetsizlik Japonya'nın doğum haritası yüce bir Venüs ile kutsanmıştır, bu nedenle ne olursa olsun altta yatan refah ve güzellik sevgisi vardır, ancak Japonya bu yıl mali kayıplardan endişe duyacak. Ayrıca bu yıl Japonya için kötü hava koşulları ve kasırgalar gibi sel tehlikesi olduğunu düşünüyorum. Ancak, ülke genel olarak bu yıl hala iyi durumda olacak ve muhtemelen oldukça iyi olacak.

Kuzey Kore

Kuzey Kore bu yıl finansal olarak ilerlemeye çalışacak ama ülkenin temel yapısı değişmeyecek. Haziran'dan Temmuz'a kadar dış saldırganlık eylemlerine tanıklık edebiliriz. Bir anlam ifade edeceklerini sanmıyorum ama Japonya ve Güney Kore'yi korkutacak ve uluslararası gerilimi artıracaklar. Bir yeraltı direnişi başlayabilir, ancak hızla silinecektir.

Güney Kore

Güney Kore bir ülke olarak finansal kazanç odaklıdır ve bu yolda oldukça iyi bir yere sahiptir. Hatta birkaç yıl içinde İngiltere ve Fransa gibi ülkeleri baskın bir ekonomik güç olarak geçeceğini söyleyecek kadar ileri giderim. Kasım 2023'ten sonra iç çekişme veya dış saldırı veya kaza tehlikesi var; ama bu sadece bir ihtimal. Yıllar boyunca kendilerini tehdit altında hissedecekler, ancak bu oldukça kolay bir şekilde aşılacak. Yine, Güney Kore'nin bu yıl bir inovasyon dinamosu olmasını bekleyin.

İran

İran, haritasından motivasyonlarını anlamak zor olan bir ülke. Kesinlikle nüfusunu kontrol etmek istiyor ve bu yıl ve 2024'e kadar daha fazla reform yapmak zorunda kalacak, ancak 2024'e kadar yavaşça. Ekonomik olarak iyi durumda olmaya devam etmeli, ancak hükümet yapısı 2023'ün sonunda tehdit altında olacak ve Daha liberal, daha modern bir sisteme geçmek zorunda kalacağını düşünüyorum. Bunun bazı kontrendikasyonları var, özellikle de Nisan ayında protestoların kısa süreli olarak bastırılması açısından. Ama ilginç bir şekilde bazı demokrasiler daha fazla kontrole doğru ilerlerken, bazı otoriter ülkeler daha fazla özgürlüğe izin veriyor. Kusurların (iktidardakiler veya insanlar için) daha belirgin hale geleceği 2024'te devrilme noktası söz konusu olabilir. Ancak, özellikle Mayıs 2023'ten sonra sivil huzursuzluğun devam etmesini bekleyin.

Almanya (birleşme şeması)

Almanya bir değişim modunda. Grafiğe göre, yine de iyi iş çıkaracak, ancak geçmişe giden, artan iç huzursuzlukla karşı karşıya kalacak. Sağcı gruplar yeraltında faaliyet göstermeye devam edecek ve göçü ve Avrupa Birliği'ni desteklemeye karşı artan bir direniş olacak. Bu, 1930'ların Almanya'sına bir dönüşün işareti DEĞİLDİR; Bu, hükümet skandalları ve rahatsızlığıyla birleştiğinde, özellikle Nisan'dan Haziran'a kadar süren halk paniğinden sonra, Almanya'da daha muhafazakar bir taban oluşturacak. Almanya daha otoriter ve bütçe bilincine sahip olacak. İlk evinden yola çıkarak, komşuları için en iyisinin ne olduğunu bildiği düşüncesini yine de sürdürecektir.

Brezilya

Brezilya ilginç. Lükse ve servete değer veriyor gibi görünüyor, ama aynı zamanda sıra dışı insanlara ve yaşam tarzlarına karşı çok güçlü bir eğilimi var; Ocak ayının sonlarına doğru hükümetin yeni yönetimden hoşnutsuzluğa neden olmaya başladığını daha fazla sağcı bileşen görebiliyorum. Ekonomi zarar görecek ve hastalık sorunları Kasım ayına kadar devam edecek. Bu, Brezilya için siyasi açıdan istikrarsız bir yıl olacak.

Venezuela

Venezuela, birkaç yıl daha dinmeyecek olan, yönlendirilmemiş bir memnuniyetsizlik döneminde. Hükümet son derece dürüst olmayacak, ancak ekonomi Nisan ayında toparlanmaya başlayacak, ancak krizler içinde olacak ve başlayacak. Bazı münferit protestolar görüyorum; Birkaç yıldır hükümette bir değişiklik yok.

Arjantin

Arjantin, bazı siyasi şiddet tehditleri ve Kasım ayı sonlarına kadar gerçek ekonomik ilerlemenin sağlanamaması nedeniyle rahatsız oluyor; Haziran'dan Ağustos'a kadar hükümete yönelik tehditler ve doğal afetler görüyorum ve bu, polisin daha fazla izlenmesine neden olacak olaylar anlamına da gelmekte, ancak içtenlikle yanıldığımı umuyorum.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan, birinci evinde yüce bir Mars tarafından büyük ölçüde korunuyor; Kasım 2023'e kadar geçmiş eylemler ve daha fazla siyasi skandal nedeniyle hükümet skandalları olacak; ancak hükümet 2024'e kadar ve 2029'a kadar ciddi bir şekilde sorgulanmayacak. Şubat 2023'ten sonra artan raporlama olacak.

Mısır

Mısır, itibarının ve servetinin yıl sonuna kadar yükselip alçaldığını görecek ve yıl boyunca hükümet değişiklikleri ve eleştiriler olacak. Ekonominin ve insanların darbe alacağından endişeliyim ama aynı zamanda Mısır'ın bu zorluklar nedeniyle çok büyüyeceğini düşünüyorum. Rahu enerjisi değişim için güçlü bir motive edici olabilir ve bunun Mısır'ın büyümesine yardımcı olacağını düşünüyorum.

Nijerya

Nijerya olağanüstü bir büyüme gösterdi ancak son birkaç yıldır kafası karışık bir durumda. Önümüzdeki on yıl içinde ihracatta bir güç merkezi olmaya hazırlanıyor. Ama en büyük sorunu yerel açgözlülük. Önümüzdeki yedi yıl içinde siyasetini geliştirebilmelidir. Gelir dağılımı ile ilgili büyük bir sorun olarak ve yıl boyunca kaynak protestoları olabilir.

 

şenay yangel imza

  • Facebook Yorum
koç burcu
Koç
boğa burcu
Boğa
ikizler burcu
İkizler
yengeç burcu
Yengeç
aslan burcu
Aslan
başak burcu
Başak
terazi burcu
Terazi
akrep burcu
Akrep
yay burcu
Yay
oğlak burcu
Oğlak
kova burcu
Kova
balık burcu
Balık