Burç Yorumları ve Analizleri

Astrodeha

2017 Dünya ve Türkiye Astroloji Analizi

Batı Çin ve Hint Astroloji sistemlerine göre değerlendirme yapılmıştır.

2017 Uyanış yılı olacak Evrensel olarak!

Astrolojik olarak 1 Güneşin sayısıdır. Güneş bir tanedir ve bu yüzden Mutlak Bir’in sembolü olarak Güneş de kullanılmıştır.

2017 1 Numerolojik yılı yeni başlangıçlar ve çok aktivite getirecek enerjileri temsil etmekte. Öncü ruhlar ön planda olacak yeni buluşlar, yeni keşifler, Gök biliminden sağlığa teknolojiden hukuka pek çok alanda dönüşüm ve yenilenmeler ile düzenlemeler söz konusu olacak. 2017 özgünlükler yılı, yeni fikirler Yeni liderler (Komiteler, Vakıflar, Başkanlar, ) Geniş etkiler ile dolu yansımalara neden olacak olaylar fırsatlar gibi başlangıçlar, değişim ve ilerleme yeni fikirlerin geliştirilmesine yardımcı olacak.

ÇİN ASTROLOJİSİNE GÖRE Yin Ateş Horozu yılı 28 Ocak 2017 de başlayacak ve 15 Şubat 2018 de sona erecek.

Çin astrolojisinde Güneş Yang’tır. Ay ise Yin’dir. Çin astrolojisinde her yıl bir burcu kapsar ve 5 element le ilişkilidir. Horoz yılı bu yıl ateş elementi tarafından yönetiliyor ve 2017 Yin yılıdır.  Çin Ateş Horozu yılı finansal konuları bu alanda gerçekleşecek önemli ve köklü değişimleri beraberinde getirecek Dünya ya ve  ülkemize. Dünya genelinde pek çok ülkede mali zorluklar ile dolu bir yıl olacak 2017.  Dünya genelinde bir çok hükümet te  iktidarda değişiklikler toplumsal istikrarsızlıklar adalet arayışları kitleleri ilgilendiren ayaklanmalar, Özellikle 11 Ocak 13 Mart tarihleri arasında etkili olabilir.

11-15 Ocak ve 2-15 Şubat tarihleri toplumsal kaosu ekonomik anlamda yaşanacak gerilimleri ve şiddetli trajedik olayları tetikleyebilir.

13-28 Mart döneminde pek çok ülkede süregelen düzenin restorasyonuna bu yönde atılan uluslararası adımların önem kazandığı enerjiler söz konusu.

28 Mart-23 Nisan tarihleri arasında barışçıl bir değişim yaşanmasına rağmen çok daha fazla şiddet organize saldırılar suikast ve toplumsal ve cezaevlerinde yaşanan isyanlar dünya gündemine damgasını vurabilir.

23 Nisan ve Mayıs başlarında , Depremler ve hava trajedileri yaşanabilir.

11 Mayıs – 27 Haziran tarihleri arasında mali panik ve uluslararası anlaşmazlıklar.İnternetin uluslararası çapta saldırıya uğraması ile karşı karşıya kalabiliriz. Özellikle ABD ile Rusya arasındaki küçük bir siber savaş söz konusu olabilir.

27 Haziran-7 Ağustos tarihleri arasında, finansal güveni arttığı daha istikrarlı enerjiler etkili olacaktır. Ağustos – Eylül aylarında şiddetli enerjiler biraz olsun hafifleyecek, Finansal konular ve işler ama az ama  çok daha istikrarlı olacaktır. Evren, yıldızlar ve galaksimizin  pek çok gizemi açığa çıkartılacaktır.

25 Eylül – 7 Kasım 2017 tarihleri arasında, İnternetin uluslararası çapta saldırıya uğraması ile karşı karşıya kalabiliriz. Özellikle  tekrar ABD ile Rusya arasındaki küçük bir siber savaş söz konusu olabilir.

7 Kasım - 25 Kasım başarısız müzakereler; Mali destek arayışları ve  bazı ülkelerin iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecekleri enerjiler söz konusu. Yıl sonuna gelindiğinde yine merkezi kontrol ve artan mali güvenlik konuları gündemde yer alabilir. Bir çok ülke, özellikle Kova ve Aslan'ın yükselişinde olanlar için zor bir yıl olacak.

ABD'de şiddet ve ekonomik aksaklıklar.

Kolombiya, Şili ve Ekvator siyasi istikrarsızlıklar.

Brezilya pek çok konuda tedbirli ve kontrollü olarak daha iyi bir yılı karşılayacak.

İngiltere yavaş yavaş ekonomik dengeleri sağlamayı başarabilir.

Fransa ve İtalya panik ve terör saldırıları ile karşı karşıya kalabilirler.

Fransızlar, Sınırlarına göçmenlere karşı sınırlamalar getirebilirler.

Doğu Avrupa (Yunanistan ve Afrika'nın bölgeleri de dahil olmak üzere) özellikle 2017 yılının başında  kendi içsel çatışmaları ve güvenlik sorunları hükümeti hedef alan olaylar ile mücadele edebilirler aile içi şiddet bu ülkelerde dikkat çekici noktalara çıkabilir.

Hindistan muhtemelen Nisan ayında halk kaygısı ve rejim değişikliği ile karşı karşıya kalabilir.

Çin büyüme ile ilgili büyük bir azalma yaşayabilir ve ABD'ye finansal açıdan baskı uygulayabilirler.

Hindistan ve Çin bu yıl en sıkıntılı ülkelerden olacak. Ekonomik ayaklanma, rejim değişiklikleri gibi...

Japonya ve Avustralya bu yıl büyük ölçüde güvende olabilir.

ABD, Güney Amerika, Afrika'nın bazı bölümleri ve Rusya üzerinden iletişimin yöneticisi Merkür’ün çizgilerinin güçlü bir kesişimi var. Bu  işaretler bahsettiğim ülkelerde  muhtemelen siber saldırıların olabileceğine işaret etmekte.

Haiti ve Arjantin Finlandiya'dan Doğu Avrupa'ya ve Afrika Doğu Avrupa ve Yunanistan da deprem ve doğa olayları  söz konusu olabilir.

2017 boyunca coğrafi huzursuzluktan daha politik huzursuzluk etkili olacak gibi görünmekte. Ayrıca, Uçak yolculuklarında beklenmedik olaylar tehlikeler yaşanabilir. Bu yıl başlayacak pek çok teknolojik atılım, ve Tıpta yaklaşık 16 yıl boyunca etkili olacak önemli gelişimler dünyaya ve insanlığı fazlası ile ilgilendirecek.

TÜRKİYE

 

2017 Türkiye astroloji analizi

 

Türkiye’nin doğum horoskopu 29 Ekim 1923 tarihinde, Ankara’da saat 20.30’da Cumhuriyetin ilanı üzerinde kurulmuştur.

Türkiye’nin horoskopunda Güneş Akrep burcundadır. Yani Türkiye Akrep burcudur. Yükselen Yengeç olup 5.Ev kesişen burç olarak Akrep’i barındırmakta ve burada “Stellium” adı verilen gezegen kümeleşmesi göze çarpmaktadır. Jüpiter, Venüs, Güneş, Satürn ve Merkür kesişen ev içinde kalarak haritanın en önemli evi olan yerde olumsuzluklara neden olmaktadır. Burası ,yaşam arzusu, sanat, yaratıcılık, spekülasyon veya kısaca varlığını gösterme evidir.

Ülkenin ekonomik anlamda sürekli istikrar sağlayamaması, skandallar, terör olayları  gerçek sanata yabancılaşması ve akrep burcu ve genelde yeterince istikrarlı olamayan politikacılar tarafından yönetilmesi ve dünya ülkeleri arasında hak ettiği yeri almakta zorlanmasının astrolojik açıklaması burada açıkça kendini göstermektedir. 5.Evin karşısında bulunan 11.ev ise dünyanın diğer ülkelerini ve insanlarını temsil etmektedir. Türkiye’nin sürekli uluslar arası politikada zorlanması ve girişimlerinin uzak tutulmasın açıklamasını da yine horoskop ortaya koymaktadır.

Türkiye Karakter Olarak Nasıl Bir Ülkedir ?

Mundane astroloji analizleri içinde yer alan “Transantal Gezegenler” araştırması ülkelerin ve milletlerin karakter oluşumları hakkında bilgi verir. Transantal gezegenler insan bilincinin sınırlarını aşan fizikötesi güçleri veya olayları yöneten doğa üstü enerjileri açıklar. Doğum haritasında en az görünümde tutulan gezegenin transitlerinde ve coğrafi izdüşümün Yükselen, Başucu, Alçalan burç ve Nadir noktalarındaki yerleşimleri gezegensel enerjileri tetikleyici olarak görev yapar. Buradan ortaya çıkan enerji yaşam boyunca öteki gezegenlerin enerjilerinin hangi yaşam alanlarına odaklanarak üstünlük sağlayacağını gösterir.

Şimdi horoskopu inceleyerek Türkiye’nin transantal gezegenlerini ve güçlerini açıklayalım.

Türkiye’nin 1.ci transantal gezegeni Güneş olup 2.ci gezegen ise Mars’tır. Güneş, kişilik gelişiminde kahramanlık olgularını temsil eder. Mars ise bunu başarma yolundaki rastlanacak serüvenleri simgeler. Mars ayrıca, hedefe ulaşmakta izlediğimiz yolda ihtiyacımız olan cesaret, yiğitlik, dayanma gücü, sabır ve tahammül gibi temel enerjileri temsil eder. Güneş ve Mars arasında birbirini tamamlayıcı pek çok özellikler bulunmaktadır.

Türkiye’nin transantal gezegenlerine bakarsak ülkemizin öz kimliğinin cesaret ve kahramanlık olguları ile yapılandığını açıkça görüyoruz.

Gezegenlerin temsil ettiği alanlar

Güneş: Başbakanı, monarşiyi, aristokrasiyi, yargıçları, otoritedeki tüm kişiler ile itibarlı insanları, bakanları temsil eder. Bundan başka ulusal kahramanların ve şampiyonların temsilcisidir.

Ay: Halkın, kadınların ve kalabalıkların temsilcisidir. Halkın davranışlarını ve genel davranışların işaretidir. Mundane haritada Ay yerleşimi halkın dikkatinin yoğunlaştığı alanları gösterir.

Merkür: Medyayı, ticareti ve entelektüel kesimleri temsil eder.

Venüs: Kadınlarla ilgili alanları, doğumları ve evlilik ve çocuklarla ilişkili konuları temsil eder. Ayrıca sanatkârları, spor ve eğlenceyi, barış ve diplomasiyi gösterir.

Mars: Orduyu yönetir, askerleri ve denizcileri temsil eder. Savaşı, terörizmi, grevleri ve aykırılıkları, karşıt güçleri, yangınları ve kayıpları işaret eder.

Jüpiter: Din ve hukuku, din kurumlarını ve ibadet yerlerini, adalet sistemini, ulusal varlıkları, bankaları ve bankerleri temsil eder. Denizcilik ve uzun yolların da simgesidir.

Satürn: Halkın yaşlı kesimini ve ulusal kayıpları temsil eder. Çiftçileri, madencileri, maden kaynaklarını, mineralleri yönetir. Ulusal üzüntü ve hayal kırıklıklarının işaretidir.

Uranüs: Aşırılıkları, ani değişimleri, sağ kanat politika fikirlerini, girişimleri ve bilimsel olayları temsil eder.

Neptün: Sosyalizmi, komünizmi, solcuları ve böyle akımları, kayıpları ve gizli kapaklı konuları temsil eder.

Plüto: Yeniden yapılanmaları ve değişimleri, organize suçları ve yer altı faaliyetlerini temsil eder.

MUNDANE  (Dünyevi)  ASTROLOJİ

Her ülkenin kuruluşu ile ilgili zaman bilgileri kullanılarak horoskopu hazırlanır ve astrolojinin bu sistemine “Mundane” (Dünyevi) adı verilir. Mundane horoskopta her ev yaşamsal bir alan ve konu ile ilgilidir. Kısaca evlerin anlamlarını görelim…

1. Ev (Yükselen Burç) : Milletin tümünü temsil eder. Dünyaya nasıl göründüğünü belirtir.

2. Ev : Genel olarak ülke ekonomisini temsil eder.

3. Ev : Eğitim, kültür, iletişim, bilim ve ülkenin komşularını temsil eder.

4. Ev : Toprakları, yerleşimi ve tarımı temsil eder.

5. Ev : Spor ve tüm olarak eğlenceye bakışı ve uygulanmasını temsil eder.

6. Ev : Çalışan sınıfları, halk sağlığını, silahlı güçleri ve sivil hizmetleri temsil eder.

7. Ev : Yabancı devlet konularını, savaşı ve adetleri (örf) temsil eder.

8. Ev :  Yabancı ülkelerle finans ilişkilerin, halk güvenliğini ve suçları temsil eder.

9. Ev : Kanunları, din, devlet ve yaşam felsefesini temsil eder.

10. Ev : Devletin başını, hükümeti, ulusal prestiji temsil eder.

11. Ev : Parlamentoyu, mahalli idareleri ve devletin dostlarını temsil eder.

12. Ev : Hapishaneleri, hastaneleri, gizli kuruluşları devletin gizli düşmanlarını ve karşıt güçleri temsil eder.

Mundane horoskoptaki gezegenlerin temsil ettikleri kişiler ve alanlar farklıdır. Bunları aşağıda kısaca belirtiyoruz.

GÜNEŞ: Başbakanı, yönetimdeki otoriteleri, kahramanları ve ulusal şampiyonları temsil eder.

AY: Halkı, genel olarak kadınları, kalabalıkları  temsil eder ve haritada Ay yerleşimi toplumun neye odaklanacağını belirtir.

MERKÜR: Medyayı, ticareti ve entelektüel kesimleri temsil eder.

VENÜS: Kadınlarla ilgili alanları, doğumları ve evlilik ve çocuklarla ilişkili konuları temsil eder. Ayrıca sanatkârları, spor ve eğlenceyi, barış ve diplomasiyi gösterir.

MARS: Orduyu yönetir, askerleri ve denizcileri temsil eder. Savaşı, terörizmi, grevleri ve aykırılıkları, karşıt güçleri, yangınları ve kayıpları işaret eder.

JÜPİTER: Din ve hukuku, din kurumlarını ve ibadet yerlerini, adalet sistemini, ulusal varlıkları, bankaları ve bankerleri temsil eder.

SATÜRN: Halkın yaşlı kesimini ve ulusal kayıpları temsil eder. Çiftçileri, madencileri, maden kaynaklarını, mineralleri yönetir. Ulusal üzüntü ve hayal kırıklıklarının işaretidir.

ÜRANUS: Aşırılıkları, ani değişimleri, sağ kanat politika fikirlerini, girişimleri ve bilimsel olayları temsil eder.

NEPTÜN: Sosyalizmi, komünizmi, solcuları ve böyle akımları, kayıpları ve gizli kapaklı konuları temsil eder.

PLÜTO:  Yeniden yapılanmaları ve değişimleri, organize suçları ve yer altı faaliyetlerini temsil eder.

Bu yıl 4 tutulma gerçekleşecek 2 si Ay 2 si güneş olmak üzere

İlk tutulma 11 Şubat 2017 de 22’ derece ile Aslan burcunda Halkalı Ay tutulması gerçekleşecek. Halkalı Güneş tutulması 26 Şubatta 8’derece ile Balık burcunda, Ay tutulması 7 Ağustosta Kısmi tutulma 15 derece ile Kova Burcunda,  Son  Güneş tutulması ise 21 Ağustos ta 28’derece ile Tam tutulma Aslan burcunda gerçekleşecek.

GÜNEŞ ve AY TUTULMALARI

Tutulmalar önemlidir! Bitiş ve başlangıçlar yıkım ve yapılanmalar tutulma enerjilerinin yansımalarıdır. Yeni Ay Dolunay gökyüzünün kısa sureli olarak etkileneceğimiz olağan yansımalarıdır. Fakat tutulmaları daima dikkate almalısınız. Her Güneş ve Ay tutulmasının etkisi 6 ila 12 ay boyunca yaşamlarımızda etkili olacaktır…

Güneş tutulması: Ay, Güneş ile Dünya’nın arasına geldiği zaman ve Güneş’in ışığını kestiği zaman oluşur. Güneş tutulması daima Yeni Aydır. Güneş tutulmaları kişilerle birlikte geniş kitleler üzerinde de etkili olur, Güneş in tutulma esnasında bizlere yansıyan hayat enerjisi zayıflar… Güneş otorite ve liderlikle ilişkilendirildiğinden bu dönemlerde yönetimlerde zayıflama karışıklıklar ve kaoslar yaşanabilir. Geçmişe ait konuların yeniden karşımıza çıkması. Bölgesel olarak depremler kazalar yangınlar, Güneş tutulmasının yansımaları arasındadır. Güneş ve Ay tutulmaları 6 ila 12 ay boyunca bireysel ve bölgesel olarak etkisini göstermeye devam edecektir.  Bireysel olarak  Güneş tutulması doğum haritamızda hangi evde gerçekleşmişse o evle ilgili konularda etkili olacaktır.

Ay Tutulması: Ay tutulması Dünya, Ay ile Güneş’in arasına geldiği ve Güneş’in Ay’dan yansıyan ışığını kestiği zaman oluşur. Ay tutulması daima dolunaydır ve çoğu zaman bitişleri ve tamamlanmalarla ilişkilidir. Ay tutulmalarında duygusal patlamalar intihar eğilimi ilişkilerde bitişler mide ile ilgili rahatsızlıklar ameliyatlarda kanamalar artabilir. Tutulmalar genel olarak beklenmedik olay ve sürprizleri beraberinde getirebilir. Tutulmalar öğreticidir emeklemeden yürümek yürümeden koşmanın olmadığını öğretirler aslında bizlere…  Bireysel olarak  Ay tutulması doğum haritamızda hangi evde gerçekleşmişse o evle ilgili konularda etkili olacaktır.

Dünya geneli ile kıyasladığımızda Türkiye, İçin 2017 tekrarlardan uzaklaşacağımız özellikle Mart sonundan itibaren yapılanma iyileşme ve uzlaşı yılı olacak diyebiliriz. 2017 yılı  mali açıdan daha iyi etkilere sahip enerjiler ile karşı karşıya. 1 Ocak 28 Mart tarihleri arasında ülkemizin batısından doğusuna yakın aralıklar ile terörist saldırılar söz konusu olabilir. Bu süreç içinde kazalar ve şiddet olayları  gündemimizde yer alabilir. Hükümet ve yetkililerin tedbir ve uygulamaları daha yoğun ve güvenlikli hale getirme çabaları olumlu sonuçları beraberinde getirebilir. Gizlilik taşıyan konuların geçtiğimiz 4 sene boyunca saklanmış  gizlenmiş pek çok olay ve bilginin gün yüzüne çıkması sarsıcı olayları ve değişimleri beraberinde getirebilir.

Siber saldırılar biyolojik ve kimyasal silahlar ile ilgili gerginlikler dünya da ve ülkemizde toplumsal sağlık ile ilgili ciddi sıkıntılarıyla dünya gündemine sarsıcı bir şekilde oturabilir. Hava su ve hayvanlar ile bağlantılı olarak salgın hastalıklarda artış ve bu anlamda Türk hekimlerinin yeni arayışları Tıpta oldukça önemli gelişmeleri de beraberinde getirebilir. 11 Şubat 26 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Ay ve Güneş tutulmaları Liderler siyasiler iş hayatında önemli kişilerin sağlık sorunları beklenmedik değişimleri beraberinde getirebilir. İklimsel değişiklikler hava taşıtlarında gerçekleşecek kazalar 15 Nisan 15 Mayıs 15 Temmuz-15 Eylül depremler seller ve doğa olayları ile zorlayıcı mücadele gerektiren olaylar ile sınanmamıza neden olabilir. Hükümet kanunlar ve yürütme organlarında yapılacak düzenlemeler iç güvenliğimiz ile ilgili konularda daha güçlü şekilde tedbirli olmamıza yardımcı olabilir.  Teknoloji Gök bilimi Tıp ve eğitim sistemlerimizde yapılacak yenilikler ilkler 2017 yılı boyunca etkili olacak gibi görünmekte.

Yılın ilk aylarında, Suikastlar şüpheli ölümler finans piyasalarında yaşanacak para birimleri ile ilgili gelişmeler lider ve yöneticileri ilgilendiren konularda yaşanacak değişimler ve kuraklık ile karşı karşıya kalabileceğimiz enerjiler söz konusu olabilir. Hava olayları kasırga hortum siber saldırılar hava yolu ile bulaşan salgın hastalıklar kalp sağlığı ve beyin ile ilgili sağlık sorunlarında artış su ve ilaç zehirlenmeleri etkili olabilir. Mart sonu Ekim başı Türkiye’miz için daha yoğun ve istikrarlı enerjilerin hakim olduğu günler bizleri karşılamakta. İnandığımız değerlere sahip çıkabilmenin getirileri ile karşılaşmak için tek yürek olmamız gereken bir yıl 2017.  Ya el birliği ile yeniden yapılanacak ya da belirsizliklerin içinde karanlığa mahkum olacağız. Her birey bütünleşme çabası içinde olur duyarlı mücadeleci davranmayı başarırsa ektiğimiz iyilik tohumlarının mükafatını alabileceğimiz enerjiler ile karşı karşıyayız. Yok saydığımız kabul etmek istemediğimiz birbirimizi SEN BEN diyerek ötekileştirip üstünlük kurmak için yarıştığımız şeyleri arkamızda bırakmayı başardığımız takdirde güzel yurdumuzun yaşadığı acıların tekrarına sebep olacak pek çok şeyin önüne geçmeyi başarmış olacağız.

Gezegensel enerjiler SIRAT KÖPRÜSÜNDEN Geçebilmek için daha iyicil enerjiler ile sınayacak bizleri. Evrensel İNSANI İNSAN yapan değerler üzerinde buluşmamız gereken, Dünyamıza ve yaşamımıza değer verip bireysel anlamda hayatın sorumluluklarını üzerimize düşeni yapmamız gerekenlerin farkına vararak ilerlememiz gün geçirmeye değil günü yaşanabilir kılmaya dolu dolu yaşamaya çalışmamız gereken yüksek tondan bağırıp çağırmadan insan makamından seslenip söylememiz gereken enerjiler ile karşı karşıyayız, Unuttuğumuz, uzaklaştığımız değerlerimizi yeniden hatırlayacağımız, Sanal elemin  büyülü dünyasında kaybettiğimiz değerlerimizi ruhumuzu yeniden diriltmemiz için uyarılar ile sarsılacağımız bu anlamda beslenmek için çaba göstereceğimiz özel bir yıl 2017. Doğanın dengesini bozan bizler onun yeniden yapılanmasına katkıda bulunmazsak iktidar hırsı sahip olma kitleleri yönlendirme güdüsünün esiri olup ben merkezli yoldan ilerlemeye devam edip BİZ olma olgusunun temelini kavrayamaz ve bu bilince erişemezsek her birimiz yaptıklarımızın bedelini olumlu ya da olumsuz olarak öderiz.

Bu güçlü enerjileri, Nasıl ve ne yönde değerlendireceğimiz ise yüreklerimizde ruhlarımızın Said yada Şaki oluşunda saklı.

Barışın Sevginin BİR’liğin Huzurun hakim olması dileği ile 2017 Tüm dünyaya ve güzel Türkiye’mize güzellikler getirsin.

şenay yangel imza

  • Facebook Yorum
koç burcu
Koç
boğa burcu
Boğa
ikizler burcu
İkizler
yengeç burcu
Yengeç
aslan burcu
Aslan
başak burcu
Başak
terazi burcu
Terazi
akrep burcu
Akrep
yay burcu
Yay
oğlak burcu
Oğlak
kova burcu
Kova
balık burcu
Balık