Burç Yorumları ve Analizleri

Astrodeha

Başak Burcunda 20 Derece ile Güneş Tutulması

Bugün saat:09:41 de Başak burcunun 20 derecesinde Güneş tutulması ve Yeni ay gerçekleşecek. Güneş tutulması: Ay, Güneş ile Dünya’nın arasına geldiği zaman ve Güneş’in ışığını kestiği zaman oluşur. Güneş tutulması daima Yeniay’dır. Güneş tutulmaları kişilerle birlikte geniş kitleler üzerinde de etkili olur, Güneş’in tutulma esnasında bizlere yansıyan hayat enerjisi zayıflar. Güneş otorite ve liderlikle ilişkilendirildiğinden bu dönemlerde yönetimlerde zayıflama karışıklıklar ve kaoslar yaşanabilir. Geçmişe ait konuların yeniden karşımıza çıkması. Bölgesel olarak depremler kazalar yangınlar, Güneş tutulmasının yansımaları arasındadır. Güneş ve Ay tutulmaları 6 ila 12 ay boyunca bireysel ve bölgesel olarak etkisini göstermeye devam edecektir. Bireysel olarak Güneş tutulması doğum haritamızda hangi evde gerçekleşmişse o evle ilgili konularda etkili olacaktır. Hint Astrolojisine göre Başak “Kanya” Olarak adlandırılır. Bakire saf ve dişidir. Kanya Pratik ve maddiyatçıdır. Dünyevi arzular ve maddeye verdiği önem sipirütüel yönünü geliştirmesinin önüne geçebilir. Kanya kişisi son derece zeki ve çabuk öğrenen bir yapıya sahiptir. Aklın ve iletişimin gezegeni MERKÜR tarafından yönetilir. Tutulma esnasında Rahu da etkili olacak. Rahu “Kuzey düğüm” Rahu bilinçsiz arzuları Tatminsizlikleri korkuları hırsları ve çözülmemiş sorunları temsil eder. Rahu doğum haritalarımızda bulunduğu evde zihinsel huzursuzluk, aşırı duyarlılık, güçlü arzuları temsil eden alanları gösterir. Doğum haritamızda güçlü bir Rahu ya sahipsek ruhsal enerjimizi kontrol edebilir Kundalini gücünü Yüksek bilinç bilgi ve uyanışı deneyimleyebiliriz. 20 Derece Başak burcunda gerçekleşen Güneş tutulması 1700 den bugüne gerçekleşmemiştir. Fakat Ay tutulması gerçekleşmiştir. Ayrıca Güneşi Başak burcunda 20 derece ile yerleşime sahip kişilerin transitlerinde ki etkileri, Şimdi bu önemli tutulmanın geçmişte ne gibi etkiler yarattığını üstad Alan Oken’in kaleme aldığı örneklerle anlamaya çalışalım.

BU TUTULMANIN YANSIMASI OLARAK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ TARİHLER BU ECLIPSE BAĞLI: 27 28 29 30 Ekim 2015 24 ve 30 Kasım 2015

13 Eylül 1958 tarihinde Başak burcunda gerçekleşen 20'derecede Ay tutulması Helene kasırgasına ve tayfunlara neden olup bunun yansıması olarak ölümler olmuştur.
13 Eylül 1977 Yeni Ay 20 Başak burcunda gerçekleştiğinde ABD de teknoloji adına büyük gelişmeler olmuş özellikle bilgisayar sektöründe pek çok ilk gerçekleştirilmiştir.
3 Eylül 1996 Yeni Ay 20 derece Başak burcundaydı ve ABD Başkanı Bill Clinton'ın iki gün sonra kapsamlı bir nükleer deneme yasağı anlaşmasını imzaladı!!!

Roe Wade 22 Eylül 1973 te Transit Ay 20 derece Başak burcundaydı. ABD Yüksek Mahkemesi Planlı Ebeveynlik kürtaj hizmetlerini çevreleyen tartışmalar ve yasalar düzenlendi.

11 Eylül 2012 tarihinde, Militan Teröristler Libya ABD konsolosluğuna saldırdı.

Ayrıca 20 derece Başak burcu etkilerinde şüpheli ölümler kazalar ve trajedilerde meydana gelmiştir. Monaco Prensesi Gracei Galler Prensesi Diana; Aktör James Dean ve şarkıcı Whitney Houston ın ölümlerin de ki sır perdesi halen tartışılmaya devam etmekte.

Tutulmaların doğum haritamızda evlere göre etkileri
Tutulmanın derecesi ve gerçeklestiği burca göre etkiler olumlu ya da olumsuz olabilir!
Tutulma 1inci evde gerçeklestiyse: Kişisel anlamda değişimler yaşancaktır.
Tutulma 2nci evde gerçekleştiyse: Finansal süprizler ya da sıkıntılar yaşanabilir.
Tutulma 3üncü evde gerçeklestiyse: Yolculuklarda sorunlar yakın çevre ve kardeşlerle ilgili problemler yaşanabilir.
Tutulma 4üncü evde gerçeklestiyse: Ailevi konularda geçmişle ilgili meselelerde sorunlar yada olumlu etkiler yaşanabilir.
Tutulma 5inci evde gerçeklestiyse: Çocuklarımızla aşk hayatımızla ilgili konularda gelişmeler yaşayabiliriz.
Tutulma 6ncı evde gerçeklestiyse: Hastalıklar günlük yaşamımızda sorunlar ve ev kazaları yaşanabilir.
Tutulma 7nci evde gerçeklestiyse: Evlilik hayatımız ve ortaklıklarla ilgili sorunlar gün yüzüne çıkabilir yada tam tersi sıkıntılarımız çözüme kavuşabilir.
Tutulma 8inci evde gerçeklestiyse: Hükümet miras gibi konular gündeme gelebilir ve cinsel hayatımızda farklı deneyimler yaşanabilir. Pişmanlık yada mutluluk getirecek deney-imler.
Tutulma 9uncu evde gerçeklestiyse: Eğitim uzun yolculuklar la ilgili sıkıntılar yada süprizler söz konusu olabilir.
Tutulma 10uncu evde gerçeklestiyse: Kariyer hayatımızda beklenmedik değişimler yaşanabilir. Bir anda kalıcı bir başarı ile ün kazanabilir yada var olanı kaybedebiliriz.
Tutulma 11inci evde gerçekleştiyse: Dostlar ve birlikte hareket ettiğimiz insanlarla acı tatlı olaylar deneyimleyebilir. Yeni insanlar la yeni başlangıçlar yapabiliriz.
Tutulma 12nci evde gerçekleştiyse: Ruhsal ve psikolojik sorunlar yaşanabilir gizli düşmanlıklarlar karşılaşabiliriz. Yada ruhsal deneyimlerimiz artar ve düşmanları fark ederek alt edebiliriz.
Güneş ve Ay tutulmalarının etkileri: Genellikle sarsıcı ve ses getiricidir. Bir dönem kapanır yeni bir dönem açılır hayatımızda. Kurak topraklar tekrar yeşerir acılardan öğrenilen bilgelik yansır yaşama.
Dr.Astrolog Şenay Devi

  • Facebook Yorum
koç burcu
Koç
boğa burcu
Boğa
ikizler burcu
İkizler
yengeç burcu
Yengeç
aslan burcu
Aslan
başak burcu
Başak
terazi burcu
Terazi
akrep burcu
Akrep
yay burcu
Yay
oğlak burcu
Oğlak
kova burcu
Kova
balık burcu
Balık