Burç Yorumları ve Analizleri

Astrodeha

2018 Türkiye Astrolojik Degerlendirmeleri

2018 zorlu enerjileri barındırmakla birlikte oldukça ilginç bir yıl olacak.

Bu yıl 5 tutulma gerçekleşecek. Sırası ile;

31 Ocak 2018 Türkiye saati ile 16:30 itibariyle Aslan burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşecek.

15 Şubat 2018 Türkiye saati ile 23:52 Kova burcunda Kısmi Güneş Tutulması gerçekleşecek.

13 Temmuz 2018 Türkiye saati ile 06:01 de Yengeç burcunda Kısmi Güneş Tutulması gerçekleşecek.

27 – 28 Temmuz 2018 Türkiye saati ile 23:22 de Kova burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşecek.

11 Ağustos 2018 Türkiye saati ile 12:47 ile Aslan burcunda Kısmi Güneş Tutulması gerçekleşecek.

Tutulmalar Astrolojide çok önemlidir. İnsanlığın yazılı tarihi boyunca titizlikle gözlemlenmiş ve kayıt altına alınmıştır. Bitişler ve başlangıçlar yıkım ve yapılanmalar tutulma enerjilerinin yansımalarıdır. Yeni Ay Dolunay gökyüzünün kısa süreli olarak etkileneceğimiz olağan yansımalarıdır. Fakat tutulmaları daima dikkate almalıyız. Gerçekleşecek olan Güneş ve Ay tutulmasının etkisi 6 ila 12 ay boyunca toplumlarda ve bireysel olarak yaşamlarımız da etkisini sürdürecektir.

Güneş tutulmaları esnasında bizlere yansıyan hayat enerjisi zayıflar. Güneş otorite ve liderlikle ilişkilendirildiğinden bu dönemlerde yönetimlerde zayıflama karışıklıklar ve kaoslar yaşanabilir. Geçmişe ait konuların yeniden karşımıza çıkması. Bölgesel olarak depremler kazalar yangınlar, Güneş tutulmasının yansımaları arasındadır.

Ay Tutulması: Ay tutulması Dünya, Ay ile Güneş’in arasına geldiği ve Güneş’in Ay’dan yansıyan ışığını kestiği zaman oluşur. Ay tutulması daima Dolunay’dır ve çoğu zaman bitişler ve tamamlanmalarla ilişkilidir. Ay tutulmalarında duygusal patlamalar intihar eğilimi ilişkilerde bitişler mide ile ilgili rahatsızlıklar ameliyatlarda kanamalar artabilir.

Yıl içinde yaşanacak özellikle Aslan Kova aksında ki Ay ve Güneş tutulmaları Dünya ve ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde toplumlar üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Liderler otorite konumunda ki kişiler iklimler siyasi arena gibi alanlarda büyük değişiklikler yaşanabilir. Bu tutulmalar siyasileri yöneticileri dini liderleri fazlası ile etkileyecek enerjileri barındırmakta. Liderleri yerinden etme girişimleri suikastlar askeri müdahale siyasi entrikalar yoluyla iktidardan düşürme gibi eylemler söz konusu olabilir. Özellikle de doğa olayları denizlerde büyük fırtınalar sudan havadan gelecek hastalıklar zararlar bu tutulmanın işaret ettikleri arasında. Özellikle 11 Ağustosta gerçekleşecek Güneş tutulması tutulma esnasında Merkür’ün Marsın geri hareketi ile Finans piyasaları, Silah ticareti ulusal güvenlik siber saldırılar ile ilgili konular seyahatler, yangınlar, kundaklamalar, iletişim, ulaşım, gibi konularda, Toplumların ortak değerleri ile ilgili pek çok krizler ve değişimler yaşanabilir. Gerçekleşecek tutulmalar ile bu alanlarda büyük tartışmalar yaratacak durumlar skandallar yaşanabilir. Özellikle Aslan burcu liderler ünlü ve tanınmış kişiler sanatçılar ile ilgili bilinmeyen gizli kalmış pek çok konu özel hayatlarında ihanetler sorunlar çok ciddi sağlık problemleri ve gizli sırlar tutulmalar öncesi ve tutulma sonrasında beklenmedik şekilde gün yüzüne çıkabilir ve ihtişamlı hayatlar bir anda parçalanabilir. ABD başta olmak üzere pek çok dünya ülkesinde skandallar ünlü kişilerin bilinmeyen yönleri sırları zaafları sonucu ortaya çıkacak hoş olmayan şaşırtıcı iz bırakacak hafızalardan kolay kolay silinmeyen olaylar ve yine hükümetler ile ilgili ani gelişmeler değişimler yaşanabilir. Güneş Yükselen ve Ay burcu Aslan ve Kova olanlar ve yine Doğum haritalarında Aslan ve Kova önemli gezegenleri olan kişiler, kurumlar ve ülkeler için önemli gelişmeler yaşanabilir.

İstikrar başarı, güç iktidar şan şöhret üstünlük sağlamak hepsi bireysel olarak ta toplumsal olarak ta mümkündür. Fakat bunları korumak ve sağlamak için ödenmesi gereken bir bedel olacaktır. Acımasızlıkla alınan kararlar hırsın ateşten gömleğini giymek giyene de çevresinde bulunanlara da yangınını sıçratacaktır. Dünyanın merkezine kendimizi koyar ve öz değerlerimizi yitirerek bireysel olarak ta toplumsal olarak ta daha fazla güç daha fazla yükselmek adına Hırsa yenilir öfkeye teslim olursak sonucu da yıkıcı etkileri beraberinde getirecektir.

Yeni yıla ekonomik sertlikler zorluklar ile girebiliriz. Türkiye’mizde yıl ilerledikçe yeni ekonomik fırsatlar, ve yılın ilk yarısında daha fazla emek daha fazla çaba ve yerli üretimin artması açısından iyi değerlendirilmesi gereken bir dönem. Bu sağlanabildiği takdirde büyüme hızı oldukça iyi olacak. 12 Mart'tan itibaren Nisan ayına kadar çeşitli spekülasyonlar; olası bir askeri harekat ihtimali yaşanabilir ve ekonomide hayal kırıklığı beklenmedik ani olaylar yaşanabilir. Türkiye’miz ne kadar kararlı olursa, O kadar çok kazançlı çıkacak. Olası bir askeri harekatı Nisan ortasından sonraya ertelemek daha faydalı olabilir ülkemiz açısından. Nisan ayında Yıldızların Öğretmeni Satürn geriye gidiyor. Liderlerin ordu ile yakın çalışması iç ve dış etkenlere karşı güvenlik projeleri inşa etmeye odaklanması çok daha verimli sonuçları beraberinde getirebilir. Türkiye, dünya sahnesinde daha bilinen ve daha etkin olacağı bir sürecin içinde. Yeni ve beklenmedik müttefikleri edinebiliriz ülkemiz hem negatif hem de pozitif anlamda oldukça popüler bir yer haline gelecektir. Bununla birlikte, Birleşik Devletler ile (daha az ölçüde) Avrupa ile olan ilişkiler Şubat, Mayıs ayına kadar son derece değişken bir şekilde ilerleyebilir. Genel olarak, Türk ekonomisinin güçlü olmasına rağmen, Dünya genelinde bazı hükümetler bu yıl borçlanmalar ile fazlası ile zorlanacaktır. Türkiye’de özellik ile borsa ve para piyasalarında bu yıl dengeler sıklıkla değişebilir akademisyenler ve basın ile bağlantılı olan 4. Ev Satürn’ ile açı yapıyor. Bu da bu alanlarda çekişmelere işaret ediyor. Genel olarak halk ülkenin geleceği konusunda, manevi ve milli değerlere çok fazla önem vermeye başlayacaktır.

2018 yılının başında Türkiye’mizin haritasında, genel olarak 11 Ocak-20 Ocak döneminde ve 7-16 Mart tarihleri arasında doğal afetler felaket veya terör saldırısının gerçekleşebileceği vurgusu dikkat çekmekte. Büyük olasılıkla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde meydana gelebilecek memnuniyetsizlik ve tedirginlik halkın korku ve paniğe kapılmasına neden olabilir. Suriye, ile aramızda önemli olaylar söz konusu olabilir. Mart ve Ağustos ayları arasında paniğe neden olacak ani olaylar yaşanabilir. Türkiye’miz Büyük iyilik Jüpiter'in etkisi altında olacak; bu, maddi şans ile birlikte maneviyatın yükseltecek bir zaman olacak bizler için yaşanan her zorluğa rağmen! Ayrıca bu enerji ile Beklenmeyen politik değişimleri beraberinde getirebilir. Müttefikler- Düşman düşmanlar dostumuz olabilirler. Ancak bu kısa sürecek ve Satürn gelecek Mayıs ayının sonlarında Haziran ayının başında zorlukları tetikleyici olabilir gerek iklimsel gerek politik rüzgar fırtınaları mayıs ayının sonunda ve Ağustos ayının ortasında yıkım ve iktidarın aksamasına neden olacak enerjiler etkili olabilir Türkiye genelinde. Ayrıca bu dönemde ülkemiz liderlerinin ani sağlık sorunları soruşturmalar hukuki konular yargılanma ve spekülasyonlar söz konusu olabilir.

Görünen o ki, 15 Nisan-15 Mayıs ve Ağustos ayları zorlu enerjileri barındırmakta, hava kaynaklı olaylar salgın hastalıklar, depremler ve terör saldırıları ülkemiz için sıkıntılı enerjilerin habercisi gibi görünmekte.

Haziranın sonlarında ve Temmuz ayının sonlarında kısa bir süre için siyasi gösteriler ve protestolar yapılacak olsa da Temmuz başında nispeten daha iyi enerjiler söz konusu olacak. Satürn’ün yansımaları ile Ağustos ayı sonlarında deprem ve suikastlar terör eylemleri ile bir dizi ardı sıra zorluğa neden olabilir. Özellikle Lider konumunda kişileri hedef alan saldırılara karşı fazlası ile dikkatli tedbirli olunması gereken enerjiler söz konusu.

Eylül başından itibaren ülke genelinde her bakımdan daha sakin enerjiler etkili olacak.

Ekim ayı sonuna kadar ekonomik gerileme ve artan korku ve güvensizlik dikkat çekici olacaktır.

2018 yılı transitlerine baktığımızda, Türkiye'nin refah artışı ile birlikte iç ve dış düşmanların ortaya çıkması zarar vermeye yönelik iş birlikleri (Özellikle bahar ve yaz döneminde hava yolu ile salgın hastalıklar yaşanabilir) Türkiye'nin büyüyebilmesi toprak bütünlüğünü iç ve dış düşmanlardan koruyabilmesi istikrarın korunabilmesi için yeni birleştirici politikaların geliştirilmesi ve liderlerin buna odaklanması büyük önem arz edecektir. 2018 kuşkusuz önümüzdeki birkaç ay içinde kısıtlamalar, dış güçlerin entrikaları organize şekilde suç örgütlerinin ülkemizi hedef alan siyasi ve casusluk boyutunda ki işbirliklerine karşı fazlası ile tedbirli olmamız gereken hassasiyetler söz konusu. Özellikle doğa olaylarından kaynaklanacak trajediler e karşı alınabilecek önlemlerin arttırılması toplumun bilinçlendirilmesi fazlası ile önem taşımakta. Jüpiter, Güneş, Satürn ve Venüs'ün ülkemizin haritası üzerinde ki pozisyonları göz önüne alındığında, Türkiye için yıkıcı bir yıl olmasına rağmen bunun müreffeh olması için her bireyin ve liderlerin ortak değerler üzerinde fikir birliği içinde olması büyük önem taşımakta. Vatandaş ta hükümette tasarrufa yönlenmeli. çünkü Türkiye haritasında ki transitler para ve finans piyasalarında hızlı gelişmeleri iniş ve çıkışları etkili kılacaktır 2019'da daha zorlu enerjiler için finansal konularda tedbirli olunması gerekli.

Son olarak Astroloji benzerlik yasasından faydalanmaktadır. 2018 gökyüzü enerjileri Ay ve Güneş tutulmaları diğer gezegenlerin transitleri 1908 1912 1935 1941 yılları arasında ki gezegen geçişleri ile benzerlikler taşımakta. Bu yıllarda dünya genelinde yaşananları dikkate alarak daha duyarlı tedbirli yaklaşımlarda bulunarak liderlerden halka zorlayıcı enerjileri pozitif yönde değerlendirme çabası içinde olabiliriz.

Unutmamamız gerekir’ ki bizim tarihimize Türk beylik ve devletlerinde kabul görüp var olmak ile birlikte , Osmanlı döneminde MÜNECCİMLİK İLMİ NUCM İLMİ FELEK resmiyet kazanmıştır. Ve Müneccimbaşılık teşkilatı bir kurum olarak silahtar ağaya bağlı medreselerde matematik astronomi ve astroloji üzerine eğitimlerini tamamladıktan sonra maaş karşılığı hizmet veren gözlem evleri ve rasathanelerde yaptıkları incelemeler ile Sadrazam tarafından HİLAT giydirilerek göreve getirilerek çalışmalar yapmışlardır. Osmanlı padişahlarının bir devlet görevlisini ödüllendirmek, gönlünü almak ve ya onu yüceltmek için hediye ederek giydirttikleri değerli kumaşlardan yapılmış kaftana verilen isimdir hilat. Ve OSMANLI PADİŞAHLARI AYNI ZAMANDA İSLAM HALİFESİYDİ Kuranı Kerimi sizden bizden iyi bilen HALİFELER İSLAMI yaymak ile görevliydi. Kutsal kitabımız da ASTROLOJİ yi yasaklasalardı devlet yönetiminin bir parçası yapamazlardı. YASAKLANAN ŞEY FAL ve FALCILIKTIR.

BİRUN erkanı arasında yer alan Müneccimbaşılarının teşrifattaki mevkileri ilmî Kaldı ki Dünya tarihini incelediğimizde Krallar hükümdarlar Kağanlar daima gökyüzünün rehberliğinden faydalanmışlar bu alanda çalışmalara destek vermiş ve göksel etkilerin yaşamları devletleri üzerinde ki etkilerini dikkate almışlardır.

Yanlış bilinen astroloji Astroloji değildir. Kısa bir süre sonra İnkilap yayınevinden çıkacak olan Yeni kitabımda inşallah tüm okuyucularıma astroloji tarihini el yazması belgelerle ortaya koyarak zihinleri bulandıran işine geldiği yorumlayan bilgi sahibi insanların çalışmaları ve söylemlerinden kaçınan bunu yok sayan kişiler amaçlarına ulaşamayacaktır ve Astroloji Kadimlerden günümüze ülkemizde de hak ettiği yeri almaya başlayacaktır. Tüm dünyaya yayılmış göçebe Türkler, Üç kıtaya hükmetmiş; hükmederken tüm sistemleri alıp; mükemmel sistemi yaratmışken; bu mirasına sahip çıkamaz ve bir tek astroloji üniversitesi meslek yüksekokulu; meslek lisesi olmayan; bırakın kendi astroloji sitemi de dünyada tarihin derinliklerine gömülmüş kalmış bir durumda olur.

Diliyorum ki Uluğbey Harezmi Ömer Hayyam Ali Kuşçu Ahmet Dede Gıyaseddin Cemşid Al Sufi ve isimlerini sayamadığım her biri farklı alanlarda uzman olmakla birlikte Astronomi ve Astrolojide de isim ve söz sahibi olmuş alimlerin yaptıkları çalışmalar el yazmaları dünya kütüphanelerinde muhafaza edilip hali hazırda araştırmacılar tarafından incelenirken bunları YOK saymak yerine eğri doğrudan ayırt edilsin ve Astrolojiyi popüler kültürün bir yansıması gibi insanların inanç ve zayıflıklarından faydalanmak üzere kötüye kullanan kişilere gereken tepkiler gösterilsin ve doğrular ortaya çıksın.

Netice olarak:

Astroloji Yüce Allah’ın bizlere çizmiş olduğu hayat planını yorumlayan yol gösterici bir rehberdir. Kişilerin doğum haritalarında ki astronomi verilerini astrolojik olarak hesaplar ve benzerlik yasasını baz alarak uyarılarda bulunur. Örneğin hava durumunu belirlemek için kullanılan METEOROLOJİ kendi sistemine göre bugün hava yağışlı olacak uyarısını yapar kişi ister uyarıyı dikkate alır şemsiyesini yanına alır ve ıslanmaz. İsterse dikkate almaz ve ıslanır.’ Seçimler daima kişilerin hür iradesine aittir.

Tüm dünyaya ve ülkemize barış huzur bereket sağlık dolu bir yıl diliyorum.

imza-senay-yangel

  • Facebook Yorum
koç burcu
Koç
boğa burcu
Boğa
ikizler burcu
İkizler
yengeç burcu
Yengeç
aslan burcu
Aslan
başak burcu
Başak
terazi burcu
Terazi
akrep burcu
Akrep
yay burcu
Yay
oğlak burcu
Oğlak
kova burcu
Kova
balık burcu
Balık